Wie wij zijn

_dsc8969-version-2Marold Emmelkamp (1965) is initiator van Rites of Passage Nederland en begeleidt het weekend “Man Worden”.

“Door het gebrek aan initiërende rituelen in de eerste 35 jaar van mijn leven, is mijn weg om te ontdekken wat het betekent om als man een zin- en zielvol leven in de westerse wereld te leiden, grillig, moeizaam en soms (letterlijk) levensgevaarlijk geweest. Mijn passie voor het revitaliseren van gezonde Rites of Passage in onze maatschappij komt daaruit voort.
Het leven zelf is mijn grootste leraar, met bewuste dans en de wildernis als  mijn inspiratiebronnen. Ik houd ondertussen intens van het leven en ben dankbaar dat ik in deze zeer spannende tijden hier op Aarde ben. Dankbaar ook dat ik kan delen en doen wat mij het allerdierbaarste is: Een ieder die dat wil ondersteunen op zijn/haar weg om een bezield leven te leiden. Ik bied je daarvoor sjamanistische practices / oefeningen en rituelen (meestal in de wildernis) aan”.
Meer over marold vind je op zijn site: www.maroldemmelkamp.nl

foto-bartBart Wiegers  (1967) begeleidt het weekend “Man Worden”

“In mijn reis naar mijn man-zijn ben ik vooral diep mijn eigen innerlijk landschap, mijn binnenwereld gaan ontdekken. Mijn eigen Vision Quest, de vele zweethutten, trainingen in het Sjamanisme en Taoïsme hebben mijn leven verrijkt en verdiept.  Maar bovenal zijn mijn (voor)ouders, de kinderen in mijn leven en mijn prachtige vrouw Hermine mijn belangrijkste liefdevolle spiegels.  Sinds 2003 begeleid ik in het binnen- en buitenland groepen en individuen in rituelen als de zweethutten en trek ik de wildernis in voor Vision Quests en (mannen)safari’s. Samen met mijn vrouw trainen we mannen en vrouwen in de liefde, relatie en seksualiteit”.
Meer over Bart vind je op zijn site www.landvanbart.nl