Wat zijn Rites of Passage?

Of we het nu willen of niet, er bewust van zijn of niet, het Leven initieert ons.

Neemt ons mee en dwingt ons te groeien en te veranderen, keer op keer.


We worden geboren, we veranderen van kind in puber en van puber in een jong volwassene, we worden een levenspartner, vader of moeder, zeggen onze baan op, verliezen onze ouders, etc. en uiteindelijk maken we de overgang naar de dood.
 
Rites of Passage of overgangsrituelen markeren en bekrachtigen zo’n overgang van de ene levensfase naar de andere. Deze overgangsrituelen helpen de oude identiteit los te laten, zodat de nieuwe identiteit ‘bewust’ aanvaard en geïntegreerd kan worden.

Ze helpen onze psyché om zingeving te vinden in de overgang die we aan het maken zijn en betekenis te geven aan onze levenservaringen.


Door hier aandacht aan te geven, dit te eren en te vieren ontwikkeld de geïnitieerde innerlijke stevigheid, waardoor hij of zij met meer bewustzijn kan omgang met alle verleidingen die de huidige maatschappij te bieden heeft.
 
Onze voorouders waren op de hoogte dat Rites of Passage, overgangsrituelen een wezenlijk onderdeel is van onze menselijke reis. Ze kwamen en komen dan ook wereldwijd en in alle culturen voor.

 

Waarom Rites of Passage?

Omdat ze van groot belang zijn voor de opbouw van een gezonde samenleving!


Overgangsrituelen helpen het menselijk potentieel van ieder uniek mens te bevrijden en tot ontwikkeling te brengen.

Rites of Passage brengen verschillende generaties van de samenleving bijeen in het creëren van een rechtvaardige, duurzame en bewustere wereld.


En, cultiveren een levend gevoel van verantwoordelijkheid voor onszelf, onze gemeenschappen, de aarde en alles wat hier op leeft.