Wat zijn Rites of Passage

Of we het nu willen of niet, er bewust zijn of niet, het Leven initieert ons.  Dwingt ons te groeien en te veranderen. Keer op keer.
We worden geboren, we veranderen van kind in puber en van puber in jong volwassene, we worden een levenspartner, vader of moeder, zeggen onze baan op, verliezen onze gezondheid en onze ouders. We worden weduwe(naar), kunnen de rol van “Elder” op ons nemen en uiteindelijk maken we de grote overgang naar de Dood.

Rites of passage of overgangsrituelen markeren en bekrachtigen zo’n overgang van de ene levensfase naar de andere voor degene die het ritueel ondergaat. Overgangsrituelen helpen de oude identiteit los te laten, zodat de nieuwe identiteit waardig aanvaard en geïntegreerd kan worden. Ze helpen onze psyche om zingeving te vinden in de overgang die we aan het maken zijn en betekenis te geven aan onze levenservaringen.

Onze voorouders wisten dat, rites of passage blijken tienduizenden jaren oud te zijn. Zolang wij mensen op aarde rondlopen zijn overgangsrituelen een wezenlijk onderdeel van ons leven geweest.  
Overgangsrituelen zijn een pan-cultureel verschijnsel. Ze komen wereldwijd in alle culturen voor.  De conclusie lijkt gerechtvaardigd dat Rites of Passage een wezenlijke onderdeel van onze menselijke reis te zijn. 

 

Rites and symbols of initiation are intended to open the life of each young person to the sense of meaning and purpose allready dwelling in them as their god-given, spirit-blessed, passion-fed soul tries to awaken